Termeni și Condiții

Bine ați venit la eAgronom, unde veți primi beneficii economice pentru aplicarea agriculturii durabile! Suntem o companie care este răspândită în multe țări din întreaga lume. Dacă citiți acest document și doriți să vă înscrieți în Estonia, Letonia sau Lituania, atunci prin "Noi" înțelegem compania eAgronom OÜ. Dacă totuși vă aflați în Polonia (sau Cehia), atunci compania este eAgronom Spółka z.o.o. Toate aceste companii împreună vor fi denumite "Noi".

Ne-am angajat să facem călătoria dvs. cu noi cât mai ușoară și mai transparentă posibil, iar acești Termeni și Condiții ("Termeni") reprezintă regulile călătoriei noastre și nu sunt negociabile. Ca atare, acești Termeni constituie baza relației noastre contractuale în ceea ce privește utilizarea nostru Software-ului de Gestionare a Fermei și furnizarea de către noi a Consultanței de Bază pentru participarea la Programul de Carbon și a Consultanței Generale. Dacă aveți impresia că vreunul dintre acești Termeni este neclar, anunțați-ne. Suntem întotdeauna interesați să înțelegem preocupările Dumneavoastră și să îmbunătățim transparența Termenilor.

Dacă vom face modificări la acești Termeni, îi vom actualiza aici, astfel încât toată lumea să beneficieze de aceste modificări. Vom trimite, de asemenea, un e-mail care să prezinte modificările la adresa furnizată de dumneavoastră pe Software-ul de Gestionare a Fermei. Este important să revizuiți Termenii ori de câte ori sunt modificați, deoarece utilizarea continuă a Platformei sau a Serviciilor timp de 30 de zile de la notificare reprezintă indicația Dumneavoastră că sunteți de acord să vă supuneți Termenilor modificați. Dacă nu sunteți de acord să vă supuneți Termenilor modificați, atunci trebuie să ne comunicați în scris preocupările dumneavoastră și împreună vom rezolva aceste preocupări și vom decide asupra relației noastre viitoare împreună. 

Dacă citiți pentru prima dată sau dacă vedeți un termen nou cu majusculă, vă rugăm să vă familiarizați cu Definițiile pe care le folosim în documentele noastre. Puteți găsi Definițiile în continuare.

 1. DEFINIȚII

‘Partea Afectată’ are înțelesul care îi este atribuit în secțiunea 9.2.2.

‘Perioada de Facturare’ înseamnă o perioadă de timp în care utilizați serviciile noastre și pentru care vă vom percepe o taxă prestabilită;

Consultarea de Bază’ are înțelesul care îi este atribuit în secțiunea 3.3;

‘Programul Carbon’ înseamnă programul voluntar dezvoltat de eAgronom, care încurajează fermierii să implementeze anumite practici agronomice menite să îmbunătățească sănătatea solului, să reducă emisiile de gaze cu efect de seră și/sau să sporească sechestrarea carbonului din sol, care este validat de un organism de validare independent și competent și înregistrat pe o platformă recunoscută la nivel internațional și care se preconizează că va funcționa timp de 30 de ani.

‘Proiectul Carbon’ înseamnă o serie de activități individuale desfășurate de către Fermier în orice domeniu în cadrul Termenilor eAgronom Carbon și al Programului de Carbon, în conformitate cu Principiile Programului , cu scopul de a îmbunătăți sănătatea solului, de a reduce emisiile de GES și/sau de a spori sechestrarea carbonului din sol și de a genera ulterior credite de carbon. 

Consultare’ înseamnă Consultare de Bază sau Consultare Generală.

‘Caz de Neîndeplinire a Obligațiilor’ înseamnă că apariția în orice moment, în ceea ce privește o Parte, a oricăruia dintre următoarele evenimente sau circumstanțe constituie un Caz de Neîndeplinire a Obligațiilor în ceea ce privește respectiva Parte:

 • dizolvarea, lichidarea sau falimentul Părții sau începerea unei astfel de proceduri;

 • orice declarație sau garanție făcută sau considerată a fi fost făcută de către Parte în Condițiile eAgronom se dovedește a fi fost falsă, incorectă, inexactă, incompletă sau înșelătoare în orice privință materială în momentul în care a fost făcută sau considerată a fi fost făcută;

 • Partea furnizează în mod intenționat celeilalte Părți informații false, incorecte, inexacte, incomplete sau înșelătoare în orice privință importantă;

 • orice altă încălcare materială de către Parte a oricărei obligații a Părții prevăzute în Termenii eAgronom sau în orice alt acord pe care l-ați încheiat cu Noi.

Notificare de Forță Majoră’ are înțelesul care îi este atribuit în secțiunea 9.2.1.

Software de Gestionare a Fermei’ înseamnă software-ul dezvoltat de eAgronom pentru fermieri, cu instrumente de gestionare a activităților din fermele fermierilor;

Citat Taxa’ înseamnă prețul pe care vi-l oferim pentru Serviciul respectiv;

Consultare Generală’ are înțelesul care îi este atribuit în secțiunea 3.2;

Partea Neafectată’ are înțelesul care îi este atribuit în secțiunea 9.2.2.

Platforma’ înseamnă aplicația mobilă sau web de Gestionare a Fermei;

Taxa de Abonament’ înseamnă suma de bani prestabilită care corespunde unei Perioade de Facturare prestabilite.

Servicii’ înseamnă Software-ul de Gestiune a Fermei, Consultația de Bază sau Consultația Generală;

Perioadă de Probă’ înseamnă o perioadă de 14 zile în care puteți utiliza software-ul de Gestionare a Fermei fără a plăti o Taxă de Abonament.


 1. PIATRA DE TEMELIE JURIDICĂ CARE ESTE IMPORTANTĂ

2.1. Acesta este un contract obligatoriu.

Acești Termeni, Politica de Confidențialitate eAgronom, Politica de Cookie, Termenii de Utilizare a Site-ului (denumiți în continuare "Termenii eAgronom"), formează acordul complet dintre Dumneavoastră și eAgronom în ceea ce privește Serviciile Noastre și accesul la, și utilizarea Platformei. Acești Termeni eAgronom reprezintă un acord obligatoriu din punct de vedere juridic între Dumneavoastră și eAgronom. Atunci când faceți clic pe butonul aplicabil care indică acceptarea Termenilor eAgronom, sau accesați sau utilizați Serviciile Noastre, sau orice parte a acestora, acceptați Termenii eAgronom și sunteți de acord, începând cu data unei astfel de acțiuni, să vă supuneți Termenilor eAgronom. Mai mult, orice acțiune pe care o întreprindeți pe Platformă este obligatorie și executorie.


 1. CE INCLUD SERVICIILE NOASTRE?

3.1. Ce este Software-ul de Gestionare a Fermei?

Software-ul de Gestionare a Fermei (sau, așa cum ne place să îl numim simplu, "FMS") este o colecție de instrumente agricole și de carbon online și mobile, concepute pentru a sprijini eforturile dumneavoastră de gestionare a fermei și nevoile de evidență a datelor. Prin intermediul FMS vă putem transmite, de asemenea, anumite comunicări, cum ar fi anunțuri și mesaje administrative. Aceste comunicări sunt considerate ca făcând parte din FMS.

3.2. Ce este Consultarea Generală?

Uneori, noile tendințe în agricultură pot fi copleșitoare sau cu toții ne lovim de un zid cu idei despre cum să ne îmbunătățim solurile. În acest caz, este întotdeauna o idee bună să ne consultăm cu experții, cu consilierii agronomi. Pentru aceasta vă vom oferi Consultația Generală. Prin această Consultație Generală Vă vom oferi cele mai bune sfaturi ale Noastre cu privire la modul în care să implementați schimbările în ferma Dumneavoastră și să maximizați beneficiile acesteia pentru Dumneavoastră. Fiind clientul Nostru, puteți solicita consultanță agronomică (Consultația Generală) ori de câte ori considerați necesar. Acest lucru va face obiectul unei solicitări din partea Dumneavoastră către Noi și vă vom furniza o ofertă separată pentru această. 

3.3. Ce este Consultarea de Bază? 

În cazul în care, în calitate de Fermier, sunteți interesat să vă alăturați Programului nostru de Carbon, atunci trebuie să efectuați mai întâi Consultarea de Bază. În timpul Consultării de Bază se va stabili dacă un câmp este potrivit pentru a participa la Programul de Carbon. Pentru ca acest serviciu să fie realizat cu succes, Noi vom solicita și Dumneavoastră ne veți prezenta toate datele existente și accesul la câmpurile relevante. Dacă câmpurile dumneavoastră sunt potrivite pentru a participa la Programul de Carbon, atunci sunteți binevenit să vă alăturați Programului nostru de Carbon. Puteți găsi termenii și condițiile Programului nostru de Carbon de aici https://www.eagronom.com/legal/termeni-si-conditii


 1. CÂT COSTĂ ȘI CUM SE PLĂTEȘTE?

4.1. Pot să încerc FMS înainte de a mă abona??

Da, vă oferim o Perioadă de Probă de 14 zile în timpul căreia puteți încerca funcțiile FMS și decide dacă doriți să utilizați Serviciul nostru. Perioada de Probă nu vă obligă în niciun caz să faceți un abonament, însă trebuie să subliniem că puteți utiliza Perioada de Probă doar o singură dată. Dacă decideți să utilizați Perioada de Probă și o încheiați înainte de expirarea celor 14 zile, atunci zilele rămase nu pot fi utilizate în viitor.

4.2. Cât trebuie să plătesc pentru a utiliza FMS?

Nu avem un preț specific pentru utilizarea FMS pentru toți Fermierii. Prețul final pentru utilizarea FMS depinde de nevoile dumneavoastră în ceea ce privește funcțiile FMS. Aveți posibilitatea de a alege între pachetele de servicii premium, standard sau specifice regiunii dumneavoastră. Pentru a obține o ofertă de tarif, vă rugăm să contactați echipa Noastră prin intermediul informațiilor de contact de pe site-ul nostru web.

4.3. Am timp să mă gândesc la Citatul Taxa?

Bineînțeles, solicitarea unei Citatul de taxă de la Noi nu înseamnă în mod automat că trebuie să îl acceptați și să începeți să utilizați FMS-ul nostru. Orice ofertă de onorarii pe care vi le furnizăm va fi valabilă timp de 30 de zile de la data la care vă furnizăm oferta de onorarii. Aici trebuie să subliniem faptul că, în cazul în care nu acceptați Citatul de Taxă sau nu reușiți să faceți acest lucru în intervalul de timp dat, nu vom avea obligația de a vă face o altă ofertă în aceeași valoare.

În cazul în care achiziționați o Citat de Taxă în timpul Perioadei de Probă și o acceptați, atunci acceptarea Citat de Taxă pune capăt Perioadei de Probă și începe Perioada de Facturare cu efect imediat.

4.4. Cât de des trebuie să plătesc Taxa de Abonament pentru FMS?

Citatul de Taxe pe care vi-l furnizăm va include taxa care trebuie plătită pentru un abonament de un an (sau, în funcție de regiunea dumneavoastră, poate fi o lună) ("Perioada de Facturare"). După ce acceptați oferta de tarif, veți avea la dispoziție 7 zile pentru a ne plăti taxa de abonament. Cu 10 zile înainte de sfârșitul Perioadei de Facturare veți primi o factură pentru noua Perioadă de Facturare, care trebuie plătită până la data indicată pe Factură pentru a continua să utilizați Serviciile noastre.

Facturarea pentru Pachetul de Servicii la care v-ați abonat va continua până când și până când vă anulați Abonamentul sau până când contul dvs. este reziliat de către Noi. Trebuie să vă anulați abonamentul înainte ca acesta să se reînnoiască în fiecare an, pentru a evita facturarea următoarei taxe. Taxele de Abonament sunt câștigate în totalitate în momentul plății, iar Noi ne rezervăm dreptul de a refuza emiterea de rambursări pentru perioade parțiale

4.5. Este posibil ca Taxa de Abonament să se schimbe?

Da, vom avea dreptul de a mări Taxa de Abonament din când în când. În cazul în care Taxa de Abonament este supusă unei modificări, vă vom furniza o notificare amplă cu privire la detaliile respectivei modificări. În orice caz, Taxa de Abonament deja plătită nu se va modifica, adică taxa modificată nu va fi plătită de Dumneavoastră până la următoarea Perioadă de Facturare.

4.6. Ce se întâmplă dacă uit să plătesc la timp?

În cazul în care uitați să plătiți Taxa de Abonament la timp, vom emite o notificare că există o Taxă de Abonament neplătită. În cazul în care nu plătiți Taxa de Abonament după primirea notificării, ne rezervăm dreptul de a suspenda furnizarea Serviciului. Sumele întârziate sunt supuse unei penalități de întârziere de 5,0% pe lună, sau maximul permis de lege, oricare dintre acestea este mai mic, plus toate cheltuielile de colectare..

4.7. Cât trebuie să plătesc pentru Consultația de Bază și Consultația Generală?

Același principiu se aplică și aici - taxa pentru Serviciile de Consultanță este supusă unei Citate de Taxe din partea Noastră. Citația va fi valabilă și obligatorie pentru Noi timp de 30 de zile de la data la care a fost făcută.


 1. CARE SUNT OBLIGAȚIILE NOASTRE ȘI ALE DUMNEAVOASTRĂ?

5.1. Ce trebuie să facem pentru dumneavoastră?

Acum, odată ce ați devenit clientul Nostru și intenționați să începeți să utilizați FMS sau să solicitați o Consultație, chiar și fără să utilizați FMS sau să vă alăturați Programului nostru Carbon, ne vom angaja să:

 • vă oferă acces la software-ul FMS prin intermediul contului pe care l-ați creat;

 • vă oferă un drept limitat, neexclusiv, netransferabil, netransmisibil și revocabil de a accesa și de a face o utilizare comercială internă a FMS în conformitate cu acești Termeni și Condiții;

 • să investigheze orice întrerupere a FMS și să depună eforturi pentru a rezolva aceste întreruperi;

 • să facă actualizările necesare ale software-ului din când în când;

 • vă notifică în timp util orice modificare substanțială a FMS sau a facturării;

 • să desfășurăm Consultările în timp util și în cea mai bună măsură a capacităților Noastre;

 • acționează față de Dumneavoastră cu bună credință.

5.2. Ce trebuie să faceți pentru noi?

Prin utilizarea Serviciilor noastre, vă angajați să:

 • să ne furnizați informații corecte;

 • să plătească Taxa de Abonament în timp util;

 • utilizați FMS numai în conformitate cu acești Termeni și Condiții;

 • să coopereze cu Noi atunci când sunt efectuate Consultările;

 • să fie loiali și să acționeze cu bună-credință.


 1. CUM POT FOLOSI CEVA CE NU-MI APARȚINE??

6.1. Ce îmi dă dreptul?

În conformitate cu Acordul de utilizare a FMS, vă vom acorda un drept limitat neexclusiv, netransferabil, netransmisibil, fără sublicență și revocabil de a accesa și de a utiliza FMS în scopuri comerciale interne, în conformitate cu acești Termeni și Condiții.

Pe de altă parte, ne rezervăm dreptul de a dezactiva conturile care încalcă Termenii noștri. Recunoașteți, de asemenea, că ne rezervăm dreptul de a modifica aceste practici și limite generale în orice moment, la propria discreție, cu sau fără notificare. Anumite zone ale acestui site web, ale aplicației web sau ale aplicației mobile pot fi restricționate la accesul dumneavoastră (de exemplu, modulele pentru programul eAgronom carbon, dacă nu faceți parte din acesta), iar Noi putem restricționa în continuare accesul dumneavoastră la orice zonă a acestui site web, a aplicației web și/sau a aplicației mobile în orice moment, la discreția sa exclusivă și absolută.

6.2. Ce pot face cu FMS?

Vă vom permite să utilizați FMS în conformitate cu scopul software-ului. Ne vom rezerva dreptul de a stabili practici generale și limite privind utilizarea site-ului web, a aplicației web și a aplicației mobile. Sunteți de acord cu faptul că nu avem nicio responsabilitate sau răspundere pentru ștergerea sau neînmagazinarea mesajelor, a altor comunicări, date sau alt conținut menținut sau transmis de către sau către FMS.

6.3. Ce se întâmplă în cazul în care nu respect acești Termeni și Condiții?

Ne rezervăm toate drepturile de a închide conturile, de a edita sau elimina conținutul și de a anula FMS la discreția noastră sau de a încheia Consultația. Sunteți de acord că putem, la discreția noastră exclusivă, să vă reziliem parola, contul (sau orice parte a acestuia) sau utilizarea FMS și putem elimina și arunca orice date sau conținut din FMS din orice motiv, inclusiv, dar fără a ne limita la acestea, dacă avem o îndoială rezonabilă că ați încălcat acești Termeni și Condiții. Sunteți de acord cu faptul că orice încetare a accesului dumneavoastră la FMS în temeiul oricărei prevederi din acești Termeni și Condiții poate avea loc fără o notificare prealabilă, și recunoașteți și sunteți de acord cu faptul că putem dezactiva sau îngheța imediat contul dumneavoastră și toate informațiile și fișierele aferente din contul dumneavoastră și putem interzice orice acces ulterior la aceste fișiere și informații. Odată ce contul este înghețat, datele din contul respectiv sunt păstrate timp de 3 ani.

Sunteți de acord și recunoașteți că nu vom fi răspunzători față de Dumneavoastră sau față de o terță parte pentru orice încetare a accesului la FMS sau pentru încheierea Consultării..


 1. TERMEN ȘI REZILIERE

7.1. Cât timp rămâne în vigoare contractul?

Relația noastră în conformitate cu Termenii rămâne în vigoare pe durata Perioadei de Facturare din momentul în care vă este trimisă factura pentru utilizarea FMS și se extinde automat pentru o Perioadă de Facturare suplimentară, dacă doriți să continuați să utilizați FMS.

7.2. Voi fi obligat de acord pentru totdeauna?

Nu, bineînțeles că nu. Veți avea dreptul de a rezilia contractul prin transmiterea unei notificări scrise cu 14 zile înainte de începutul următoarei Perioade de Facturare. Contractul va înceta atunci după încheierea Perioadei de Facturare în curs.

7.3. Ce se întâmplă dacă se produce un Caz de Neîndeplinire a Obligațiilor de plată?

În cazul în care oricare dintre Părți ia cunoștință de apariția unei Cazuri de Neîndeplinire a Obligațiilor în ceea ce privește cealaltă Parte, aceasta trebuie să notifice de îndată în scris cealaltă Parte. Partea care se află în Cazuri de Neîndeplinire a Obligației poate remedia un Caz de Nerespectare a Obligației în termen de 10 zile de la transmiterea notificării.

În cazul unui caz de Neîndeplinire a Obligațiilor în ceea ce vă privește și nu reușiți să remediați Cazul de Neîndeplinire a Obligațiilor, putem rezilia imediat relația contractuală.

În cazul unui Caz de Neîndeplinire a Obligațiilor în ceea ce ne privește, iar Noi nu suntem în măsură să remediem Cazul de Neîndeplinire a Obligațiilor în termen de 10 zile de la livrarea notificării, puteți rezilia relația contractuală cu Noi.


 1. GARANȚIE ȘI DECLARAȚII DE RENUNȚARE

8.1. Declarațiile și garanțiile reciproce. Fiecare parte declară și garantează: (a) că este organizată în mod corespunzător, că există în mod valabil și că este în bună regulă în conformitate cu legile din jurisdicția sa de constituire sau de organizare și că au puterea și autoritatea de a încheia și de a îndeplini obligațiile prevăzute în Termeni; (b) că executarea și îndeplinirea Termenilor nu va intra în conflict cu sau nu va încălca niciun alt acord la care este parte sau prin care este obligată, sau niciun ordin, hotărâre, decret sau altă restricție care îi este aplicabilă; și (c) că Termenii vor constitui o obligație valabilă și obligatorie a unei astfel de Părți și vor fi executabili împotriva unei astfel de Părți în conformitate cu termenii săi.

8.2. Declarațiile și garanțiile fermierului. Ne declarați și ne garantați că:

 • toate documentele și datele pe care ni le furnizați în legătură cu Termenii sunt adevărate, exacte, complete și nu induc în eroare în toate aspectele materiale;

 • Respectați toate legile, regulamentele, permisele și licențele (inclusiv, dar fără a se limita la legile referitoare la protecția mediului) care se aplică sau guvernează îndeplinirea Termenilor și nu există proceduri judiciare sau alte proceduri legale sau de reglementare curente, în curs de desfășurare sau amenințate împotriva Dumneavoastră;

 • nu există fapte sau circumstanțe legate de afacerea Dvs. care nu ne-au fost dezvăluite în mod expres de către Dvs. și care, dacă ar fi fost dezvăluite, ar fi putut, în mod rezonabil, să influențeze decizia noastră de a încheia contractul cu Dvs.

 • nu ați participat și nu veți participa pe durata prezentului acord la fraudă, mită, corupție, o organizație criminală, spălare de bani, finanțare a terorismului, infracțiuni legate de terorism sau infracțiuni legate de activități teroriste, munca copiilor sau alte forme de trafic de ființe umane și ați respectat legile, reglementările (inclusiv cele locale) și convențiile internaționale și naționale aplicabile.


 1. CÂND LUCRURILE MERG PROST

În plus față de Cazul de Neîndeplinire a Obligațiilor, care este acoperit în cadrul Termen și Încetare

9.1. Limitarea răspunderii

9.1.1.Despăgubire. Veți despăgubi și veți exonera de răspundere eAgronom și personalul eAgronom (inclusiv, dar fără a se limita la distribuitori și reprezentanți), de orice acțiuni, inclusiv onorariile rezonabile ale avocaților, care decurg din sau sunt legate de accesul și/sau utilizarea de către dvs. a, Serviciilor, în legătură cu acestea, inclusiv, dar fără a se limita la, chestiuni legate de informații incorecte, incomplete sau înșelătoare; calomnie; violarea intimității; încălcarea drepturilor de autor, a numelui comercial, a mărcii comerciale, a mărcii de servicii sau a altei proprietăți intelectuale; orice produs defectuos sau orice vătămare sau deteriorare a persoanei sau a proprietății cauzată de orice produs vândut sau distribuit în alt mod prin intermediul sau în legătură cu Serviciul; sau încălcarea oricărei legi aplicabile.

9.1.2.Plafonul monetar. Răspunderea noastră monetară totală în temeiul sau în legătură cu Termenii este limitată și, în măsura maximă permisă de lege, nu depășește în niciun caz valoarea totală a compensației care trebuie plătită către Dumneavoastră în temeiul Termenilor, dacă nu s-a plătit nimic, 100 EUR.

9.1.3.Niciun prejudiciu indirect. În niciun caz nu suntem răspunzători pentru orice daune indirecte sau indirecte sau pierderi de profit ale dumneavoastră în legătură cu o încălcare a Termenilor.

9.1.4.Răspundere nelimitată. Nicio limitare a răspunderii convenite în Termeni nu se aplică în cazul unei încălcări intenționate a obligațiilor.

9.1.5.Recunoaștere. De asemenea, sunteți de acord și recunoașteți că abilitatea noastră de a furniza Serviciile prin intermediul FMS depinde de faptul că terții continuă să furnizeze serviciile lor într-un mod disponibil și neîntrerupt. În cazul în care există o întrerupere a serviciilor acestora, este posibil să nu ne putem desfășura Serviciile noastre prin intermediul FMS. Nu vom fi răspunzători și nu vom accepta nicio răspundere pentru orice întrerupere a serviciilor pe care le furnizăm în temeiul prezentului acord, care este cauzată de indisponibilitatea serviciilor furnizate de astfel de terțe părți.

9.2. Forța Majoră

9.2.1.Ce este Forța Majoră? Circumstanțe care sunt în afara controlului Părții (fără a se limita la) incendiu, inundație, pandemie, explozie și accident, război, grevă, embargo, cerințe guvernamentale, autoritate civilă și militară, tulburări civile, încălcarea datelor, incapacitatea de a asigura materiale sau forță de muncă, rezilierea unor acorduri vitale de către terți sau orice altă cauză în afara controlului rezonabil al Părții. Partea trebuie să ia măsuri rezonabile pentru a evita sau a atenua evenimentele intervenite și consecințele acestora.

9.2.2.Cum se acționează în caz de Forță Majoră? În cazul în care o Parte (denumită "Partea Afectată") este sau anticipează că va fi în imposibilitatea de a-și îndeplini o obligație în temeiul Termenilor din cauza apariției unui eveniment de Forță Majoră, aceasta trebuie să transmită celeilalte Părți (denumită "Partea Neafectată") o notificare scrisă prin e-mail, furnizând detalii despre evenimentul de Forță Majoră ("Notificare de Forță Majoră") în termen de 3 zile de la data la care a luat cunoștință de un astfel de eveniment de Forță Majoră.

9.2.3.În cazul în care Partea Afectată nu este în măsură să execute o obligație în temeiul Termenilor din cauza apariției unui eveniment de Forță Majoră, o astfel de neexecutare: (i) este permisă în timpul și în măsura în care executarea este împiedicată de evenimentul de Forță Majoră, dar numai în timpul și în măsura respectivă; și (ii) nu dă naștere la nicio răspundere față de Partea Neafectată pentru orice pierdere sau daună care rezultă din sau este în vreun fel legată de o astfel de neexecutare în timpul apariției evenimentului de Forță Majoră.

9.2.4.Partea Afectată depune toate eforturile rezonabile pentru a elimina sau a atenua efectele relevante ale evenimentului de Forță Majoră.

9.2.5.Nicio Parte nu este exonerată de un eveniment de Forță Majoră de orice obligație în temeiul Termenilor pe care rămâne în măsură să o îndeplinească în pofida apariției evenimentului de Forță Majoră, inclusiv orice obligație de a furniza orice notificare în temeiul Termenilor.

9.2.6.În cazul în care, din cauza unui eveniment de Forță Majoră, Partea Afectată nu este în măsură să îndeplinească o obligație în temeiul Termenilor și această neexecutare continuă pentru o perioadă de 6 luni de la data la care o Notificare de Forță Majoră este primită de către Partea Neafectată, fără ca părțile să poată negocia un mijloc alternativ reciproc acceptabil de realizare a intenției Termenilor eAgaronom până la sfârșitul acestei perioade, Partea Neafectată poate rezilia relația contractuală prin transmiterea unei notificări scrise către Partea Afectată.

9.3. Soluționarea litigiilor

9.3.1.Dacă luați cunoștință de o reclamație și solicitați despăgubiri sau avem un litigiu care trebuie soluționat, anunțați-ne imediat în scris despre preocupările dumneavoastră și noi vom face același lucru pentru dumneavoastră. 9.3.9. Vom încerca mai întâi să rezolvăm orice dispută dintre noi prin negocieri amiabile în termen de 60 de zile, iar dacă negocierile nu reușesc, atunci orice dispută, controversă sau revendicare care rezultă din sau este legată de Termeni sau de o încălcare, reziliere sau invaliditate a acestora se soluționează definitiv la Tribunalul Județean Harju (în estonă, Harju Maakohus) ca instanță de primă instanță.

9.3.2.Termenii și orice obligație necontractuală care decurge din sau în legătură cu Termenii sunt guvernate de legile Republicii Estonia. Convenția Națiunilor Unite privind contractele de vânzare internațională de mărfuri (CISG) nu se aplică Termenilor sau acordurilor Noastre.

9.4. Separabilitatea. În cazul în care o parte a Termenilor este considerată nulă sau inaplicabilă, această hotărâre nu invalidează nicio altă dispoziție a Termenilor; cu toate acestea, Părțile vor încerca, prin negocieri cu bună credință, să înlocuiască orice parte a Termenilor considerată nulă sau inaplicabilă, pentru a da efect intențiilor comerciale ale Părților la semnarea Termenilor. Eșecul Părților de a ajunge la un acord cu privire la o dispoziție de înlocuire nu afectează valabilitatea celorlalte părți ale Termenilor.

9.5. Nu există renunțare. Nerespectarea de către oricare dintre Părți, în orice moment, a oricărei dispoziții din Termeni nu va afecta în niciun fel dreptul acesteia de a le aplica, iar renunțarea de către oricare dintre Părți la încălcarea oricărei dispoziții din Termeni nu va fi interpretată ca o renunțare de către această Parte la orice încălcare ulterioară a unei astfel de dispoziții sau ca o renunțare de către această Parte la orice încălcare a oricărei alte dispoziții din prezentul document.


 1. ALTE REGULI IMPORTANTE

10.1. Acceptarea electronică a Termenilor. Acești Termeni, precum și orice modificări ale acestora, indiferent de mijloacele acceptate, vor fi tratate în toate modurile și în toate privințele ca un contract original și vor fi considerate ca având același efect juridic obligatoriu ca și cum ar fi o versiune originală semnată a acestora, livrată personal sau semnată în mod digital sau electronic. Niciuna dintre Părțile la prezentul contract nu va susține că nu s-a format un contract în temeiul prezentului contract pe baza (i) utilizării mijloacelor electronice pentru a indica acceptarea Termenilor; sau (ii) faptului că orice semnătură sau acceptare a acestor Termeni a fost transmisă sau comunicată prin mijloace electronice; și fiecare Parte renunță în mod irevocabil și pe termen nelimitat la orice pretenție conexă.

10.2. Notificare electronică. Orice notificări sau alte comunicări furnizate de Noi, inclusiv cele referitoare la modificările aduse acestor Termeni, vor fi transmise prin e-mail. Notificarea furnizată prin e-mail va fi considerată primită la următoarea dată la care este trimis un astfel de e-mail, iar modificările vor fi aplicabile de la data indicată în e-mail, dar nu mai devreme de 14 zile de la primirea e-mailului.

10.3. Atribuirea. Fermierul nu poate cesiona sau transfera către nicio persoană niciunul dintre drepturile sau obligațiile sale în ceea ce privește Termenii fără consimțământul scris al eAgronom (consimțământ care nu ar trebui să fie refuzat sau întârziat în mod nejustificat). În aceste scopuri, este nerezonabil să se refuze consimțământul pentru o cesiune sau un transfer al tuturor drepturilor și obligațiilor Fermierului în cazul unui cesionar sau al unui cesionar care (i) este în mod demonstrabil capabil să îndeplinească obligațiile cedentului sau ale cedentului în temeiul Acordului; (ii) are o situație financiară nu mai proastă decât cea a cedentului sau a cedentului la data la care o astfel de persoană devine parte la Termeni; (iii) este în mod demonstrabil capabil să continue să furnizeze garanții și/sau asigurări de performanță cel puțin egale cu cele furnizate (sau care trebuie furnizate) de către cedent sau cedent; și (iv) are sediul social în aceeași jurisdicție ca și cel al cedentului sau al cedentului.

eAgronom poate să cedeze sau să transfere către oricare dintre companiile din grupul său oricare dintre drepturile sau obligațiile sale în ceea ce privește Termenii fără consimțământul Fermierului.

10.4. Contractori independenți. Părțile la Termeni sunt și rămân părți independente și nimic din Termeni sau din orice circumstanțe asociate cu executarea acestora nu va da naștere unui parteneriat sau unei întreprinderi comune între Părți sau nu va constitui o Parte ca agent al celeilalte. Niciuna dintre Părți nu are și nici nu declară că are vreo putere, drept sau autoritate de a lega cealaltă Parte de vreo obligație sau răspundere sau de a-și asuma sau crea vreo obligație sau răspundere în numele celeilalte Părți, cu excepția cazului în care se prevede în mod expres în Termeni. 

10.5. Legislație. Serviciile în temeiul prezentului acord și acordul în sine sunt guvernate de legislația Republicii Estonia. 

10.6. Limba. Acești Termeni pot fi disponibili pe Platforma noastră în limba engleză, precum și în alte limbi. În cazul în care există o dispută cu privire la semnificația unei clauze din Termeni, atunci versiunea în limba engleză a Termenilor disponibilă pe Platformă va avea prioritate față de versiunea în alte limbi. 

Copyright © 2023 by eAgronom